Bedford Corners Residence

This project was a gut-renovation to the kitchen and dining area of the residence, which had previously felt dark and cluttered. In order to brighten the space, and make it feel more expansive; the knee wall that divided the kitchen and dining area was removed, allowing the spaces to flow more freely into each other. Custom cabinets were designed to take advantage of the full height of the space and kept tightly to the perimeter to allow for a better circulation pattern around the island. The divided-lite windows were replaced with casement and awning style picture windows, clearing the expansive view of the back of the property of obstructions. To further the idea of maximum illumination, the island countertop was fitted with LED tiles below it to back light the entire slab of stone, accentuating it's natural veining and soft textures. Square, trimless LED lights were added throughout the space and artful pendants were hung over the island and dining room table to visually connect the two spaces.